Skip to main content

Press release in Swedish: SiB Solutions rekryterar inför börsnotering

Pressmeddelande | Logtechbolaget SiB Solutions från Lund möjliggör felfri logistik med hjälp av intelligent videoanalys och AI. Nu rekryterar man för global expansion. Samtidigt har man förstärkt styrelsen med ett profilerat namn inför kommande börsnotering.

Inom logistikbranschen försvinner det gods till ett värde av 10 miljarder euro varje månad och det kostar dubbelt så mycket att rätta till felen. Detta är något logtechbolaget SiB Solutions vill råda bot på genom att möjliggöra felfri logistik med hjälp av intelligent videoanalys och AI som kan förhindra att fel uppstår. Det ska både spara pengar åt deras kunder och gör gott för klimatet genom färre transporter. Nu satsar man globalt och förstärker personalstyrkan med flera namn.

– Trots omvärldsläget ser vi en ökad global efterfrågan för våra tjänster och med våra expansiva planer drar vi inte i handbromsen utan gasar i stället, för att möta det stora intresset från både befintliga och potentiella kunder. Vi har redan etablerat oss i USA, UK och Nederländerna, säger Stefan Borg, CEO på SiB Solutions.

Fredrik Alfelt, som tidigare varit Global Sales Manager på Sony Mobile, har klivit in som CSO (Chief Sales Officer) på SiB Solutions. Man har också rekryterat Lukas Berghe som Sales Manager, men gör även internationella rekryteringar. Donald Houben har blivit Head of Sales för den europeiska marknaden och Derek Gant har blivit Head of Sales and Business Development för den amerikanska marknaden. Samtidigt rekryterar man ytterligare medarbetare till kontoren i USA, Nederländerna och
UK.

– Jag ser en stor potential i SiB Solutions erbjudande och med de senaste rekryteringarna kommer vi snabbare kunna skala upp globalt vilket är en spännande resa, säger Fredrik Alfelt om varför han valde att ansluta sig till SiB Solutions team.

Rekryterat profilerat namn inför kommande börsnotering
SiB Solutions som grundades för fem år sedan har tagit in 84 miljoner kronor i investeringar och utöver de nya rekryteringarna förstärker bolaget styrelsen för att  fortsätta mot den planerade börsnoteringen 2023. Ny i styrelsen är Susanna Hilleskog, som idag är vd inom Trelleborgskoncernen och med flera andra styrelseuppdrag på sitt cv, däribland från börsnoterade GARO.

-Susanna Hilleskog kommer in med god erfarenhet av att bygga globala strukturer i stora bolag och kommer vara en positiv injektion för våra börsplaner, säger Stefan Borg.


Kontakta CEO Stefan Borg för mer information >>

Published: August 31, 2022